Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po výbuchu a požáru v plzeňské ubytovně vyskočil z okna popálený muž, utrpěl vážná zranění

, aktualizováno 6. března 2021, 15:32

Jeden muž se velmi vážně zranil poté, co vyskočil z okna na ubytovně v Lobezské ulici v Plzni. Zoufalý a popálený obyvatel ubytovny se skokem snažil zachránit si život z ohnivé pasti. Jeho činu předcházel výbuch a následný požár ve druhém patře ubytovny.

„Třiatřicetiletého muže jsme ve vážném stavu transportovali na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice. Dalšího pacienta jsme vyšetřili na místě a jeho stav si nevyžádal převoz do nemocnice. Ostatní obyvatelé ubytovny vyvázli bez zranění,“ informoval Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

Zraněného muže ve vážném stavu přijala nejprve Fakultní nemocnice v Plzni. Vzhledem k tmu, že utrpěl rozsáhlé popáleniny, byl převezen na popáleninové centrum do nemocnice na Vinohradech.  

"Asi deset minut před jedenáctou hodinou dopoledne přijal operační důstojník na lince 112 oznámení o výbuchu na ubytovně v Plzni. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému. Po příjezdu na místo zasahující policisté a hasiči zjistili, že ubytovnu už opustilo téměř 80 osob. Jeden muž, ročník 1988, vyskočil dle prvotních informací z okna," popsala událost mluvčí policie Ivana Jelínková.

Přivolaný policejní vyšetřovatel ve spolupráci s vyšetřovatelem HZS nevyloučili technickou závadu, úmyslné zapálení ani nedbalost. Na místo byl povolán policejní pes na vyhledávání akcelerantů. "Přesná příčina a okolnosti případu jsou předmětem dalšího vyšetřování. Jedná se o podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," dodala policejní mluvčí. 

"Nemůžeme s určitostí říct, zda byl nejprve požár či výbuch, nehoda se stále vyšetřuje. Hořelo v jedné místnosti, je zde patrná vyboulená zeď," řekl řídicí důstojník krajských hasičů Jaroslav Hrdlička. Na místo byl povolán statik, který prověří místnost, kde hořelo. Do ostatních pokojů se již vrátili ubytovaní. Hasiči pro ně bezprostředně po události přistavili vedle ubytovny evakuační autobus. 

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky ubytovna, požár, výbuch, zraněný muž, hasiči, složky IZS, okno, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Jarda Hypochondr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po výbuchu a požáru v plzeňské ubytovně vyskočil z okna popálený muž, utrpěl vážná zranění  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.