Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Torzo lidského těla nalezeného u Plzně dostalo tvář, policie pátrá po totožnosti tohoto muže

Policie pátrá po totožnosti mrtvého muže, jehož tělesné pozůstatky byly nalezeny už loni v květnu v lese poblíž Valchy u Plzně. Podle nalezené lebky se podařilo vytvořit identikit zemřelého. Nepozná někdo tohoto muže?  

„V lese u Valchy bylo nalezeno neúplné torzo lidského těla. Podle soudního znalce došlo k úmrtí několik měsíců před nálezem, nejspíše koncem léta či začátkem podzimu roku 2019. Policisté od té doby pátrají po totožnosti osoby, jejíž ostatky byly nalezeny,“ informovala mluvčí policie Ivana Jelínková.

„Odborným znaleckým zkoumáním se zjistilo, že by se mělo jednat o muže, bělocha, drobnější postavy, jemných rysů. Vlasy měl mít lehce zvlněné, spíše tmavší o délce cca 30 až 35 mm. Muž byl vysoký okolo 170 cm a byl ve věku nejméně padesáti let. Co se týká markantů osoby, měl pouze tři zuby a malíček levé ruky měl ohnutý. DNA osoby se neshoduje s žádnou pohřešovanou osobou,“ uvedla k popisu policejní mluvčí.

Podle nalezené lebky vytvořili specialisté z Kriminalistického ústavu Praha pomocí forenzní faciální rekonstrukce identikit zemřelého. „Pokud osobu na přiloženém identikitu poznáváte, obraťte se prosím na linku tísňového volání Policie České republiky 158,“ dodala mluvčí Ivana Jelínková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky mrtvý muž, pátrání po totožnosti, identikit, kosterní pozůstatky, policie, Plzeň, Policie České republiky, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

mrtvoly na ulici v lesích na polích, postřílení na poliklinice v restauraci, ubodaní v obchodních centrech...jsou v dnešní kapitalistické sametové porevoluční době běžná věc

Pátek, 26. února 2021, 19:25Odpovědět

Torzo lidského těla nalezeného u Plzně dostalo tvář, policie pátrá po totožnosti tohoto muže  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.