Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zpackanou akci gangu zlodějů nafty korunoval svým výkonem policejní pes Bond

Hodně pohotovou policejní akci spustili dva všímaví svědci. V areálu jedné firmy na Úněšovsku se jim nezdál jeden zaparkovaný automobil. Když vystoupili ven ze svého vozu, ucítili zápach nafty. Hned jim bylo jasné, že na místě úřadují zloději pohonných hmot a okamžitě se obrátili na tísňovou linku 158.  

„Shodou okolností v tu chvíli poblíž areálu projížděla hlídka obvodního oddělení Úněšov, která na místě zadržela dva muže ve věku 52 a 44 let podezřelé z krádeže nafty. Policisté se všimli, že od vozidla vedou ještě další stopy, což v nich vzbudilo podezření, že by mohlo být pachatelů více,“ popsala událost mluvčí policie Ivana Jelínková.  

Do akce okamžitě vyrazil přivolaný psovod se služebním psem Bondem. Bond ohledal místo činu a po velmi krátké chvíli avizoval pachatele ukrytého nedaleko ve křoví. „Podezřelý na opakované výzvy k opuštění úkrytu nereagoval, a proto policista použil služebního psa. Čtyřnohého Bonda se pachatel už zalekl a úněšovským policistům se raději vzdal,“ konstatovala mluvčí policie.

Všichni tři muži obvinění z krádeže se podle všeho vydali do areálu firmy okolo 21.30 hodin. Každý z nich měl k dispozici čtyři kanystry, do kterých chtěli načerpat pohonné hmoty ze zaparkovaných stavebních strojů. Muži nejprve vyhnuli spodní část oplocení a poté se vzniklým otvorem protáhli dovnitř.

Hned za oplocením se třiadvacetiletý muž pokusil odčerpat naftu ze dvou stavebních strojů. To se mu ale nepodařilo, jelikož nádrže byly prázdné. U třetího stroje po odšroubování víčka se mu již naftu odčerpat podařilo. Postupně muži naplnili všech dvanáct kanystrů, které si s sebou donesli. Šest kanystrů stihli dát do vozidla, kterým přijeli, zbylých šest už do vozidla dát nestihli, jelikož je zadrželi přivolaní policisté.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, krádež nafty, zadržení pachatelé, zloděj, krádež pohonných hmot, policejní pes, motorová nafta, Úněšov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpackanou akci gangu zlodějů nafty korunoval svým výkonem policejní pes Bond  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.