Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Žena si půjčila peníze od dvanácti společností, se splátkami si hlavu nelámala

Dvaapadesátiletá Plzeňačka si rozpůjčovala peníze hned od dvanácti společností. A to i přes to, že moc dobře věděla, že nebude moci úvěry splácet. Postupně její dluh nabobtnal na 180 tisíc korun. Snadný zdroj příjmů se jí ale rychle stal osudným a nyní se bude zpovídat před soudem z podvodu.

Už od loňského roku pracovali kriminalisté na případu podvodného jednání, na který upozornila jedna z poškozených společností. Stopy zavedly vyšetřovatele k dvaapadesátileté ženě z Plzeňska.

„Žena si celkem ve 12 případech sjednala a uzavřela s různými společnostmi smlouvy o zápůjčce, úvěru a spotřebitelských úvěrů, které se zavázala splácet v dohodnutých částkách. I když věděla že svým závazkům nemůže dostát a nebyla schopna tyto řádně splácet. V prověřovaném případu bylo zjištěno, že žena se takového jednání dopouštěla již od poloviny roku 2019,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Dluhy stále rostly až činily necelých 180 tisíc korun. V loňském roce se ještě snažila podvodnice situaci zachránit tím, že podala u soudu návrh na oddlužení. To jí samozřejmě neprošlo.

„Vyšetřovatel ze zjištěných a prověřených skutečností následně ženu obvinil ze spáchání pokračujícího přečinu podvod a dále se případu věnuje. Žena je v současné době stíhána na svobodě,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, podvod, půjčka, peníze, úvěr, policie, Plzeň, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Úvěrovým společnostem nezáleží na člověku. Chtějí jen hrabat svá lichvářská procenta. V tomto a podobných případech bych považoval za správné, kdyby paní dluh nikdy nesplatila, v lepším případě aby úspěšně požádala o oddlužení.

Úterý, 16. února 2021, 16:31Odpovědět

Vlastní Názor

Vinu nesou především úvěrové společnosti. Jak je možné, že půjčovaly dále, když viděly, že ta dotyčná nesplácí??? Vidina zisku a podpoření exekutorské lůzy jsou nad životy každého. Článek samozřejmě neudává, jak si žena půjčovala, jestli vše v jeden den, nebo se snažila vytlouct jednu půjčku druhou, aby měla na splácení. Reklamní kampaně úvěrových společností však k takovémuto jednání přímo nabádají.

Neděle, 14. února 2021, 11:30Odpovědět

Žena si půjčila peníze od dvanácti společností, se splátkami si hlavu nelámala  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.