Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Celníci zadrželi u hranic dvě rumunské dodávky s nelegálním nákladem cigaret

Celkem 12 000 tisíc kusů nelegálně přepravovaných cigaret odhalili plzeňští celníci ve dvou zásilkách v rumunských dodávkách. Oba případy celníci odhalili na dálnici D5 v blízkosti hraničního přechodu Rozvadov.

Nejprve si hlídka mobilního dohledu vytipovala ke kontrole jízdní soupravu s rumunskou registrační značkou. „Soupravu celníci za pomoci služebního psa podrobili na kontrolní hale důkladné vnitřní kontrole. Služební pes na vyhledávání tabákových výrobků označil cestovní kufr v přední části ložné plochy nákladového prostoru dodávky, kde se následně potvrdily ukryté cigarety značené rumunskými tabákovými nálepkami, konkrétně se jednalo o 8 000 kusů,“ informovala Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.

Podezřelou rumunskou dodávku zastavili celníci na dálnici D5 i ve druhém případě. „Služební pes označil místo v dodávce, tentokrát pod třetí řadou sedadel. Tam byly bílé igelitové tašky s obsahem cigaret značených rumunskými tabákovými nálepkami, v celkovém množství 4 000 kusů,“ řekla mluvčí.

V obou případech bylo u kontrolovaného zboží výrazně překročeno povolené limitní množství pro dovoz cigaret a zároveň řidiči nebyli schopni na výzvu celníků předložit jakékoli nabývací či přepravní doklady prokazující jejich zdanění. Podle výpovědi řidičů směřovaly obě zásilky do Londýna. Celníci zboží zadrželi, převezli do skladů Celní správy ČR. Oba případy se budou dále projednávat ve správním řízení.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní úřad Plzeňského kraje

Štítky celníci, pašování cigaret, nekolkované cigarety, celní kontrola, hraniční přechod, dálnice D5, cigareta, služební pes, Rozvadov, Plzeňský kraj, Celní správa České republiky, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

...a co testy a jak to, že je pouštíme v době pandemie do ČR

Pátek, 26. února 2021, 19:35Odpovědět

Celníci zadrželi u hranic dvě rumunské dodávky s nelegálním nákladem cigaret  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.