Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Zdrogovaný motorista bez dokladů a se zákazem řízení měl sedět ve vězení, místo toho se proháněl po silnici

Nejkratší možnou cestou do plzeňské věznice putoval osmačtyřicetiletý muž z Berounska, kterého v Mirošově na Rokycansku zastavila hlídka policie. Výčet toho všeho, co tento muž porušil a co spáchal je totiž hodně dlouhý. A policisté po něm navíc pátrali už delší dobu.  

Když policisté zastavili vůz značky Škoda Fabia a požádali jejího řidiče o doklady, nestačili se divit. „Muž totiž při sobě neměl žádné z předepsaných dokladů pro řízení a provoz vozidla. K tomu, že nemá u sebe řidičský průkaz uvedl, že mu byl v minulosti odebrán. Po lustraci v dostupné evidenci policisté zjistili, že muž usedl za volant, ačkoliv mu byl rozhodnutím Okresního soudu v Teplicích v červnu 2020 uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu dvaceti čtyř měsíců,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Ale to zdaleka nebylo všechno! Kontrola totiž odhalila, že Okresní soud v Ústí nad Labem na muže v prosinci loňského roku vydal příkaz k zatčení. „K tomu muž sdělil, že si je vědom toho, že měl nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody, ale v jiném termínu. S řidičem policisté provedli dechovou zkoušku a test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Zkouška byla s negativním výsledkem, ale test na drogy detekoval látku amfetamin,“ informovala mluvčí policie.

S ohledem na pozitivní výsledek testu na drogy se řidič následně podrobil lékařskému vyšetření. Bezprostředně poté byl zatčený muž eskortován do plzeňské věznice. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policejní kontrola, drogy, řidič, zákaz řízení, jízda bez řidičáku, vězení, policie, okres Beroun, okres Rokycany, Mirošov, Okresní soud v Teplicích, Škoda Fabia, Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný motorista bez dokladů a se zákazem řízení měl sedět ve vězení, místo toho se proháněl po silnici  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.