Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nevybuchlý protiletecký granát si nálezce přinesl domů, pak ale dostal strach

O pořádné pozdvižení se postaral mladý muž, který přinesl na obvodní oddělení policie v Holýšově zkorodovaný protiletecký granát. Šokující na celém případu je fakt, že nevybuchlou munici si nejprve odnesl domů, kde ji vyčistil! Pak ale dostal strach.

Zoxidovaný předmět připomínající munici našel muž v lese pod kopcem Trný. „Předmět si nejprve odnesl domů, kde jej očistil. Pak měl ale obavu, že by se mohlo jednat o nevybuchlý granát. Proto jej odnesl na policejní služebnu,“ popsala trestuhodné jednání muže policejní mluvčí Dagmar Brožová.  

Policisté přivolali na místo pyrotechnika, neboť se s velkou pravděpodobností mohlo jednat o protiletecký granát. Pyrotechnik po příjezdu na místo skutečně potvrdil, že se jedná o protiletecký granát. Převoz granátu by mohl znamenat riziko, a tak rozhodl, že nalezenou munici zlikviduje v blízkém okolí Holýšova.

„V souvislosti s tímto případem upozorňujeme občany, aby s žádným předmětem připomínajícím munici nemanipulovali. Nebezpečí nalezené munice tkví zejména v tom, že není zřejmé, v jakém stavu se nachází iniciační mechanismy. Některé mohou být vlivem času naprosto nefunkční, jiné se stanou časem maximálně citlivými na vnější podněty,“ varuje mluvčí policie.

Pokud tedy někdo najde předměty, u kterých bude mít podezření, že by se mohlo jednat o munici či její součást, měl by okamžitě přivolat Policii České republiky. Policisté pyrotechnické služby si převezmou předmět k likvidaci. Porušením uvedených zásad může dojít k ohrožení života nebo zdraví osob.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nevybuchlá munice, nález munice, pyrotechnik, policie, Holýšov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevybuchlý protiletecký granát si nálezce přinesl domů, pak ale dostal strach  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.