Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Děti založily požár ve stodole plné balíků sena, plameny se snažily zlikvidovat hasičáky

K požáru stodoly s 200 uskladněnými balíky sena vyjíždělo ve čtvrtek večer sedm jednotek hasičů do Hlohové na Domažlicku. Požár tam založilo několik dětí, které si ve stodole hrály. Plameny se snažily děti uhasit, ale požár se později opět rozhořel. Na místě se i v pátek dopoledne ještě dohašují balíky slámy.  

„Hořelo uvnitř stodoly o rozměrech 30 x 30 metrů. Na nedalekém rybníku jsme zřídili čerpací stanoviště. Situaci na místě komplikovaly namrzající komunikace. Pomocí manipulátoru z místní farmy jsme balíky vyskladňovali a prohašovali. Včasným zásahem se podařilo zamezit prostupu požáru do střešní konstrukce,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hasičům se podařilo před plameny uchránit stáj stojící v těsné blízkosti stodoly. Požár dostali hasiči pod kontrolu asi v půl jedenácté večer. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun.

„Vyšetřování prokázalo, že si uvnitř děti rozdělaly oheň, který po nějaké době uhasily hasícími přístroji z vybavení budovy. Bohužel ale neprovedly prohašení důsledně. Přibližně po dvou hodinách se požár opět rozhořel,“ uvedl mluvčí hasičů. Pět viníků požáru se podařilo odhalit a jejich rodiče dostali blokovou pokutu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár, požár balíků sena, požár stodoly, hasiči, Domažlicko, děti založily požár, stodola, okres Domažlice, seno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti založily požár ve stodole plné balíků sena, plameny se snažily zlikvidovat hasičáky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.