Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Podvodník obíral jednoduchým trikem poskytovatele internetu, způsobil škodu za půl milionu

Půlmilionovou škodu způsobil devětatřicetiletý cizinec společnosti poskytující internetové připojení. Vymyslel si jednoduchý způsob, jak přijít podvodem k nemalým částkám a praktikoval ho od roku 2018. Stačilo mu k tomu málo. Objednával si datové služby a rychlejší službu neomezeného připojení k síti Internet.

Policisté mapovali aktivity podvodníka dva roky, zajišťovali důkazy, které je nakonec přivedly na stopu cizince. Toho pak obvinili ze spáchání podvodu, kterého se měl dopustit v desítkách případů. A čeho přesně se měl muž dopustit?

„Telefonoval na zákaznickou linku jedné společnosti, a to za účelem objednání datových služeb a rychlejší služby neomezeného připojení k síti Internet. Pachatel tyto služby objednával zčásti na své osobní údaje a zčásti pod smyšlenou identitou. Pak měl od poškozené společnosti přebírat koncová datová zařízení, která si nechal posílat na jím určené doručovací adresy. Tato zařízení měl užít pro vlastní účely i přesto, že nedošlo k uhrazení objednávek,“ popsala aktivity podvodníka mluvčí policie Veronika Hokrová.

Na základě opakovaných objednávek společnost odeslala celkem 148 kusů samoinstalačních balíčků s koncovými zařízeními ke službám. V 41 případech tato koncová zařízení pachatel nepřevzal a celkem ve 107 případech koncová zařízení převzal. Způsobil tak škodu ve výši necelých půl milionu korun. Takového jednání se muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za takový čin potrestán.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, Internet, datové služby, Plzeňský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník obíral jednoduchým trikem poskytovatele internetu, způsobil škodu za půl milionu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.