Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Za ozbrojený konflikt dvou pistolníků bude pykat jen jeden z nich

Policisté po měsíci ukončili vyšetřování případu, který vypadal jako drsná potyčka z časů Divokého Západu. Proti sobě totiž stáli dva muži se zbraněmi v rukou a oba nebyli daleko od toho, aby je použili. Důvodem ozbrojeného incidentu byl zabudovaný zpomalovací práh na místní komunikaci, který se jednomu z nich hrubě nelíbil.

„Ve zkráceném přípravném řízení převzal osmačtyřicetiletý muž z Kolinecka sdělení pro podezření ze spáchání přečinů nedovolené ozbrojování a nebezpečné vyhrožování,“ informovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Incident se stal 9. listopadu v Čachrově na Klatovsku a celou věc odstartoval večer příjezd dvou mužů k domu. „Osmačtyřicetiletý spolujezdec z Kolinecka, vystoupil z vozidla, vzal do rukou dovezený krumpáč a začal vykopávat zabudovaný zpomalovací práh na místní komunikaci. Na místo přišel třicetiletý muž, který tam bydlí a oba se začali nejprve hádat,“ popsala začátek konfliktu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Po chvilce se dostavil i majitel domu, který držel v ruce legálně drženou střelnou zbraň se slznými náboji, se kterou na muže namířil a vyzval ho, aby svého jednání zanechal. Na to reagoval muž s krumpáčem tím, že vytáhl svoji nelegálně drženou zbraň, rovněž namířil na majitele domu a vyhrožoval mu použitím zbraně. Následně se oba muži poprali a incident, který se nebezpečně stupňoval, přijeli urovnat přivolaní policisté. 

Muž, který chtěl odstranit uvedený práh se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 2,25 promile alkoholu. Za doprovodu policistů putoval z místa činu do policejní cely.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky ozbrojený konflikt, nelegálně držená zbraň, rvačka, pistole, nedovolené ozbrojování, zbraň, dům, Divoký západ, okres Klatovy, Čachrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za ozbrojený konflikt dvou pistolníků bude pykat jen jeden z nich  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.