Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý řidič přeletěl železniční přejezd a narazil do signalizačního zařízení

Kaskadérský kousek má za sebou sedmačtyřicetiletý řidič, který ve vysoké rychlosti najel v Chodové Plané na vyvýšeninu vedle silnice, s autem přeskočil přes koleje a zastavil se až o zabezpečovací zařízení přejezdu. Z hrozivě vypadající nehody si odnesl jen drobné šrámy, dechová zkouška u muže prokázala téměř tři promile alkoholu.

Prvotní hlášení vypadalo, že se jedná o vážnou nehodu na železničním přejezdu v Chodové Plané, kde se mohl srazit vlak s osobním vozidlem. Při příjezdu na místo se však ukázalo, že pravda je někdě jinde, a to na dně několika sklenek, které řidič osobního vozu před jízdou vypil. 

„Řidič ročník 1973 jel ve směru na Cheb, kdy projel mimo železniční přejezd, narazil do pilíře signalizačního zařízení a s vozidlem se po havárii převrátil na bok. V důsledku havárie byl v místě přerušen provoz na silnici a také přerušen železniční provoz. U muže byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,65 promile,“ popsala policejní mluvčí Markéta Fialová.

Zdravotníci muže přepravili k dalšímu vyšetření do nemocnice v Chebu.​ Ačkoli se vše zprvu jevilo jako vážná havárie, měl řidič velké štěstí a z nehody si odnesl jen lehká zranění. 

BESIP upozorňuje: Alkohol za volantem zvyšuje nejenom agresivitu za volantem a přeceňování řidičských schopností, ale má i výrazný vliv na periferní vidění řidiče.Zvýšená míra alkoholu v krvi řidiče způsobuje takzvané „tunelové vidění“. To znamená, že zorné pole řidiče se při zvyšující se hladině alkoholu v krvi snižuje a řidič je schopný čím dál tím méně vnímat celý prostor před sebou. Jestliže střízlivý řidič je schopen vnímat celý prostor, řidič s 0,8 promile v krvi již necelé tři čtvrtiny prostoru a řidič s 1,8 promile v krvi již necelou třetinu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drážní hasiči Cheb

Štítky krimi, nehoda, Chodová Planá, alkohol, řidič, havárie, železniční přejezd, Cheb, Markéta Fialová, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič přeletěl železniční přejezd a narazil do signalizačního zařízení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.