Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Neznáte muže na snímku? Platili v obchodech odcizenou kartou

Bezpečnostní kamery zachytily dvojici podezřelých mužů, kteří platili v plzeňských obchodech platební kartou, která jim rozhodně nepatřila. Po totožnosti mužů teď pátrají kriminalisté, kteří se s žádostí o pomoc obrací i na veřejnost.  

Policisté prověřují podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterého se měl dopustit dosud neustanovený pachatel. „Ten překonal bez použití násilí vchodové dveře do jednoho z bytových domů v Plzni, vnikl do společných prostor domu a na rohožce před jedním z bytů našel ležet peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Tu si tam odložil poškozený,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Pachatel si peněženku ponechal a s platební kartou provedl ještě téhož dne několik bezhotovostních plateb. Policisté se případem začali zabývat a při jeho vyšetřování získali mimo jiné fotografie z kamerového záznamu, na kterých jsou zachyceny osoby důležité pro trestní řízení.

„Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osoby zachycené na přiložených fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež platební karty, neoprávněný výběr, neznámý pachatel, pátrání policie, platební karta, Plzeň, Policie České republiky, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznáte muže na snímku? Platili v obchodech odcizenou kartou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.