Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasiči likvidují na Tachovsku požár velké skladovací haly, uvnitř hoří balíky sena

, aktualizováno 27. listopadu 2020, 11:00

Celkem deset hasičských jednotek zasahuje od ranních hodin u požáru seníku v Chodském Újezdu na Tachovsku. Balíky sena hoří uvnitř plechové skladovací haly. Způsobená škoda přesáhne jeden milion korun.

„Kolem 8.37 hodin se podařilo požár lokalizovat. Nasazeno bylo nakonec sedm proudů vody. V Horní Jadruži jsme zřídili čerpací stanoviště pro doplňování vody. Dvě jednotky hasičů jsme povolali na pomoc také z Karlovarského kraje,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar. 

Teď se hasiči chystají rozebírat plechovou konstrukci haly, aby se lépe dostali k hořícímu senu. Zásah bude pokračovat i v dalších hodinách. Příčina požáru zatím není jasná.

Během dopoledne dorazila k pořáru desátá jednotka hasičů ze záchranného útvaru ve Zbiroze s nakladačem, který společně s nakladačem místního zemědělce bude vyskladňovat doutnající slámu. Tu pak hasiči prolévají vodou. 

Situaci na místě zkomplikovala nehoda jedné hasičské cisterny, která sjela do příkopu při vyhýbacím manévru. "Komunikace jsou v místě úzké. Ke zranění nedošlo. Nepoškozenou cisternu se podařilo vyprostit pomocí jiného vozidla," uvedl mluvčí haičů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár sena, požár haly, požár zemědělského objektu, hasiči likvidují požár, Tachovsko, požár, seno, okres Tachov, Chodský Újezd, Karlovarský kraj, Zbiroh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidují na Tachovsku požár velké skladovací haly, uvnitř hoří balíky sena  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.