Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ženu bez domova zachránili těsně před umrznutím strážníci městské policie

Silně podchlazenou padesátiletou ženu bez domova zachránila hlídka městské policie ve Švihovské ulici v Plzni, kde seděla na trávníku a nebyla už vůbec schopna pohybu. Její tělesná teplota v té době klesla na 28,1 stupně Celsia!

Žena měla obrovské štěstí, že si jí nad ránem všiml náhodný kolemjdoucí a také projíždějící hlídka městské policie. Předtím popíjela víno se svým známým a když nemohla už chodit, zůstala na trávníku, což ji málem stálo život.  

„Třásla se zimou, přičemž z jejího dechu byl cítit velmi silně alkohol. Aby se alespoň trochu zahřála, zabalili ji strážníci do termofolie. Opakovaně mluvila o tom, že je jí veliká zima, chce se jít někam vyspat, přitom zavírala oči. Hlídka neustále kontrolovala její zdravotní stav. Test na přítomnost alkoholu v dechu žena fyzicky nezvládala,“ popsala situaci na místě mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Vzhledem ke špatnému zdravotnímu stavu nemohla žena do protialkoholní záchytné stanice. Převzali si ji do své péče záchranáři. „Lékařka ZZS u ní při prvotním vyšetření naměřila tělesnou teplotu 28,1 C. Sanitním vozem byla pacientka okamžitě transportována na urgentní příjem nemocničního zařízení v Plzni na Lochotíně,“ dodala mluvčí městské policie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky městská policie, bezdomovkyně, mráz, záchrana života, obecní policie, Plzeň, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženu bez domova zachránili těsně před umrznutím strážníci městské policie  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.