Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pracovník Celní správy v civilu pronásledoval z místa činu dva zloděje, jeden ho napadl lahví

Takový konec zlodějské výpravy dvojice cizinců rozhodně nečekala! Když přišli dva muži ve věku 47 a 34 let ve čtvrtek večer krást alkohol do čerpací stanice u obchodního centra na Rokycanské třídě, netušili, že proti nim razantně zakročí pracovník Celní správy v civilu, který tam náhodou byl jako zákazník.  

Jeden cizinec odcizil láhev alkoholu a druhý dva balíčky sušenek. Toho si všiml celník a oba muže prchající z čerpací stanice začal pronásledovat. „Během honičky ho dokonce jeden z pachatelů fyzicky ohrožoval odcizenou lahví. Zloději zaběhli do nedalekého lesíka. Vzhledem k tomu, že již byla tma a statečný muž neměl baterku, rozhodl se kvůli vlastní bezpečnosti v dalším pronásledování nepokračovat. Během chvíle na místo dorazila hlídka policie,“ popsala pronásledování mluvčí policie Michaela Raindlová.

Podle informací serveru Krimi Plzeň pracovník celní správy také použil k ochraně své osoby při napadení lahví varovný výstřel do vzduchu z legálně držené pistole. Díky kamerovému záznamu na čerpací stanici policisté zjistili podobu mužů a začali po nich ihned pátrat. Dorazil i policejní psovod se služebním psem Fuzzym, který vypracoval pachovou stopu od místa, kde byli pachatelé naposledy spatřeni.

„Zanedlouho muži zákona zpozorovali dva muže, kteří seděli v autě. Odpovídali popisu, který uvedl kolega z Celní správy a popisu z kamerového záznamu. Navíc jeden z nich měl boty špinavé od bahna a byl udýchaný,“ řekla mluvčí policie.

Policisté cizince vyzvali k prokázání totožnosti a sdělili jim, proč je prověřují. Jeden z nich na to reagoval slovy: „Mě nikdo za ukradený šampaňský do vězení nedá.“ Vzhledem k tomu, že tuto informaci mohl znát pouze pachatel a muži odpovídali popisu, policisté oba muže zadrželi. Staršího z cizinců dále vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol. Muž nadýchal přes jedno promile.

Policejní komisař případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě. Krádež zboží je kvalifikována jako přestupek proti majetku. Zadržení cizinci nejsou žádní svatouškové. Na čerpací stanici nekradli poprvé a mají mít na svědomí i další krádeže v jiných plzeňských obchodech.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, pracovník celní správy, zadržení zlodějů, pronásledování zlodějů, varovný výstřel, celní správa, čerpací stanice, alkohol, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracovník Celní správy v civilu pronásledoval z místa činu dva zloděje, jeden ho napadl lahví  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.