Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Opilý cizinec manipuloval na nádraží s pistolí, místo dokladů vytáhl z kapsy náboj

K ohlášenému incidentu s ozbrojeným cizincem vyjížděla hlídka městské policie na plzeňské hlavní vlakové nádraží. Na muže, který na veřejnosti manipuloval s pistolí přivolala policii cizinka. Té měl muž údajně dlužit peníze.

Hlavním aktérem celého případu byl jedenačtyřicetiletý cizinec. „Na něj a jeho kamaráda upozornila hlídku městských policistek čtyřiatřicetiletá cizinka sedící na lavičce, která tam byla se svým známým. Chvilku předtím měl muž na veřejnosti manipulovat se zbraní, jíž měl jeho kamarád odnést v igelitové tašce do vestibulu na nádraží,“ popsala událost mluvčí policie Jana Pužmanová.

Podezřelý muž byl značně opilý, když ho vyzvali strážníci k prokázání totožnosti, nebyl schopen se prokázat. Při prohledávání kapes místo dokladu vytáhl pak náboj. Na dotaz, zda je ozbrojen, odpověděl, že není. Do všeho se hned v tu chvíli vložil pracovník bezpečnostní agentury.

„Společně s mužem, který měl odnést danou tašku se zbraní, se vydal do vestibulu a přinesl ji, přičemž její obsah následně vysypal na lavičku před budovou nádraží. Uvnitř byla plynová pistole s nábojem v komoře, dvě tuby s pyrotechnickým střelivem, volné náboje a dvě krabičky pepřových nábojů,“ řekla mluvčí.

Na místo pak dorazila další posila strážníků. Známý cizinky potvrdil, že viděl podezřelého manipulovat se zbraní. Jednačtyřicetiletý cizinec přitom přiznal pouze to, že je zbraň jeho, k dalšímu už se nevyjádřil. Jeho kamarád nebyl schopen vzhledem k jazykové bariéře vysvětlení v celé věci podat. U podezřelého strážníci provedli dechovou zkoušku. Naměřili mu hladinu alkoholu v dechu 3,72 promile.

K vystřízlivění putoval ozbrojenec pod dohledem policistů do protialkoholní záchytné stanice. Případ se bude dál řešit ve správním řízení.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky městská policie, ozbrojený cizinec, pistole, vlakové nádraží, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý cizinec manipuloval na nádraží s pistolí, místo dokladů vytáhl z kapsy náboj  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.