Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Přestřelku s policií na plzeňském sídlišti Košutka spustil v pátek člen gangu zlodějů aut

, aktualizováno 1. listopadu 2020, 19:00

Důvodem páteční divoké přestřelky na plzeňském sídlišti Košutka bylo kradené auto. Do potyčky se tam dostala hlídka policie se zloději automobilů. Při incidentu utrpěla střelní zranění jedenadvacetiletá žena. Pachatel, který začal střílet na policisty skončil v neděli z rozhodnutí soudce ve vazbě.  

Případ začal celkem nevinně krátce po druhé hodině odpoledne, kdy dva policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování řešili na parkovišti v Kralovické ulici v Plzni nález odcizeného vozidla Fiat Punto.

„V tu chvíli k vozu přijely osoby s automobilem VW Golf. Jeden z kriminalistů díky osobní znalosti zjistil, že i přijíždějící vozidlo patří mezi odcizené, a že podezřelým z krádeže je právě muž sedící za volantem. Policisté se ihned vydali k automobilu, prokázali se příslušností k Policii České republiky a chtěli, aby řidič vozidlo zastavil. Ten ale začal couvat a snažil se ujet,“ popsala incident mluvčí policie Martina Korandová.

Policisté se následně několikrát pokusili vůz zastavit, ale řidič nerespektoval jejich pokyny a neustále couval. „Náhle se golf zastavil, zezadu částečně vystoupil druhý muž a začal po nich střílet. Jeden z kriminalistů střelbu opětoval. Řidič začal ujíždět a jeden z policistů vozidlo po chvíli začal pronásledovat, ale díky náskoku se řidiči podařilo ujet,“ uvedla mluvčí policie.

Tím ale případ zdaleka nekončil. Mezitím totiž policisté dostali informace, že zdravotnická záchranná služba vyjíždí na ošetření postřelené ženy. Policejní ozbrojenci proto vyrazili rovnou na danou adresu. Uvnitř se nacházela zraněná jedenadvacetiletá žena a jedenačtyřicetiletý muž, který střílel po policistech. Zatímco zraněná žena putovala do fakultní nemocnice k ošetření, střelce policisté odzbrojili a zadrželi. Po třetím muži, jehož totožnost policisté znají už z dřívější doby, pátrali mezitím další kolegové. 

Ještě v pátek večer se sám dostavil na policejní obvodní oddělení Plzeň 2, čtyřiadvacetiletý řidič, po kterém policisté v souvislosti s incidentem pátrali a kterého dobře znají. Po provedených úkonech byl druhý den propuštěn a podezření z krádeží vozidel budou prověřovat kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov.

Střelce, který byl spolujezdcem ve zmíněném automobilu, policisté v sobotu obvinili ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví. Podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce v neděli jeho návrh akceptoval a střelec putoval do vazby. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky střelba v ulicích, přestřelka s policií, trestná činnost, postřelená žena, krádež automobilu, zadržení pachatele, policie, Košutka, Plzeň, Volkswagen Golf, Policie České republiky, Fiat Punto, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestřelku s policií na plzeňském sídlišti Košutka spustil v pátek člen gangu zlodějů aut  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.