Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Velký požár stodoly s uskladněným senem má zřejmě na svědomí neznámý žhář

Policie nevylučuje, že za víkendovým požárem stodoly se senem v objektu bývalého statku v Horním Baldově je žhářský útok. Hořet tam začalo v sobotu večer po deváté hodině. Dohašování pak hasičům trvalo ještě další tři dny.

Způsobená škoda byla vyčíslena na 875 tisíc korun. Až v úterý mohli experti ohledat požářiště. Na místo byl vyslán policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání hořlavin. „Při následném ohledání požářiště, zajištěním kriminalistických stop a dalším vyšetřováním došli kriminalisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů k závěru, že nelze vyloučit, že někdo požár založil úmyslně,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při objasňování této události by mohli policistům pomoci všímaví občané. „Hledáme svědky, kteří si mohli všimnout pohybu osob či vozidel v popsané lokalitě krátce před požárem nebo bezprostředně po něm. Tyto informace je možné sdělit policistům na tísňové lince 158. Každá informace, byť i z pohledu občana třeba nedůležitá, může významných způsobem pomoci při objasňování příčiny tohoto požáru a zjištění případného pachatele či pachatelů,“ dodala mluvčí policie.  

Ohodnoť článek

Foto HZSPK / Policie ČR

Štítky požár, požár zemědělského objektu, útok žháře, žhářský útok, policie, stodola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký požár stodoly s uskladněným senem má zřejmě na svědomí neznámý žhář  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.