Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté z Plzně dopadli "vysavačové zloděje," úřadovali po celé republice

Teprve až plzeňští policisté dokázali zastavit řádění dvojice zlodějíčků, kteří se během tří dnů vloupali do kasiček u devíti samoobslužných stojanových vysavačů na různých místech České republiky. Vedle toho ještě vykradli čtyři vozidla.  

Policejní komisař stíhá pro krádež, poškození cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci dva muže ve věku 32 a 42 let. Ti se v době od 19. do 21. července 2020 vloupali za použití násilí do devíti stojanových vysavačů, které jsou umístěny na čerpacích stanicích. „Z vysavačů odcizili kasičku s drobnými mincemi. V několika případech způsobili větší škodu poškozením vysavače než samotným odcizením peněz,“ řekla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Cílem zlodějů ovšem nebyly jen vysavače, ale také zaparkovaná vozidla, která chtěli neoprávněně užívat. Když se jim vozidlo nepodařilo nastartovat, odcizili z něj doslova vše, co jim přišlo pod ruku. Od povinné výbavy automobilu počínaje po nerezové hrníčky a porcelánového slona konče. V jednom případě dokonce vozidlo odtáhli za pomoci vlečného lana. Policisté ho následně zajistili nedaleko Plzně.

Oba pachatele se podařilo plzeňským policistům vypátrat a na základě důkazů i usvědčit. Oba zlodějíčci jsou známí recidivisté, kteří byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni. A s dalším trestem teď mohou počítat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zloději, zadržení zlodějů, zloději aut, vykrádali pokladničky, vysavač, Plzeň, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté z Plzně dopadli "vysavačové zloděje," úřadovali po celé republice  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.