Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči likvidují rozsáhlý požár budovy v centru Plzně

, aktualizováno 17. září 2020, 22:22

Přímo v centru Plzně likvidovali hasiči ve čtvrtek večer požár zdevastovaného a prázdného objektu v Přeštické ulici na Jižním Předměstí. Bývalé skladiště bylo celé v plamenech a později se úplně zhroutilo. Na místě zasahovalo 18 jednotek hasičů a 24 kusů techniky. Vyhlášen byl čtvrtý stupeň požárního poplachu. Kouř ozářený plameny byl nad Plzní vidět z velké dálky.

"Požár zachvátil plochu o rozloze tří tisíc čtverečnách metrů," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Hořela skladovací hala potravin v objektu bývalého cukrovaru. Jde o místo kde se už léta hojně pohybují bezdomovci. A hasiči tam rozhodně nezasahovali u požáru poprvé. Podle slov mluvčího tam vyjíždějí minimálně jednou měsíčně. Tentokrát ovšem plameny budovu zcela zničily. 

"V těchto chvílích už není vidět plamenné hoření z ulice, hasiči stále provádějí hasební práce. Z důvodu zásahu hasičů byl zastaven provoz na železniční trati Plzeň- Klatovy. Objekt se nachází v těsné blízkosti kolejiště," uvedl mluvčí Poncar. 

Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun, podařilo se uchránit hodnoty za 40 milionů korun. Kolem třiadvacáté hodiny by měl být obnoven provoz na železniční trati. 

S různými požáry bojují hasiči v Přeštické ulici už asi osm let. Majitelé objektu jsou v rozvodovém řízení a namají vyřešeny majetkové poměry, objekty proto leží už delší dobu ladem. Jsou špatně zajištěné a pobývají tam bezdomovci a feťáci. Podle informací svděkyně bydlící nedaleko, hořelo v areálu tento týden už jednou. Konkrétně to bylo v úterý ráno. Hořela budova na druhém konci areálu.    

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky požár, hasiči, požár budovy v Plzni, Plzeň, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidují rozsáhlý požár budovy v centru Plzně  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.