Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Padělaným vysokoškolským diplomem se muž prokazoval naprosto zbytečně

Kuriózním případem padělání a pozměňování veřejné listiny se aktuálně zabývají policisté z Tachova. Podezřelým je třiašedesátiletý muž, který se jako uchazeč o zaměstnání prokazoval padělkem vysokoškolského vzdělání. A to i přesto, že jinou vysokou školu řádně vystudoval.   

Podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny sdělila muži policejní komisařka tachovského oddělení hospodářské kriminality na konci srpna letošního roku. „Muž si měl v minulosti opatřit padělek diplomu o získaném vysokoškolském vzdělání v magisterském studijním programu na vysoké škole a padělek vysvědčení o státní zkoušce, přičemž jako uchazeč o zaměstnání tyto padělky předkládal nejméně na jedné tachovské škole a dále i na škole v Karlovarském kraji,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Do problémů se zákonem se ale stíhaný muž dostal naprosto zbytečně. „K přijetí na danou pracovní pozici mu dostačovalo jeho jiné dosažené vysokoškolské vzdělání. Nyní mu v případě, že jej soud uzná vinným, hrozí mimo jiné trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky padělání veřejné listiny, falešný vysokoškolský diplom, trestní stíhání, Tachovsko, Tachov, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padělaným vysokoškolským diplomem se muž prokazoval naprosto zbytečně  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.