Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidič golfu na Klatovsku prchal dramatickou jízdou před policisty, překonal i zátaras

Dramatickou policejní honičku s přesahem až do Jihočeského kraje vyprovokoval v obci Hejná na Klatovsku řidič vozidla značky VW Golf. Ve večerních hodinách ho tam zastavila hlídka policie, motorista ale nepředložil doklady potřebné k řízení vozidla. Naopak šlápl na plyn a riskantní jízdou se snažil ujet policistům.

„Řidič nereagoval na výstražné znamení k zastavení a ujížděl směrem na Soběšice. Do pronásledování byli zapojeni i policisté z dalších oddělení. Před obcí Mačice policisté vytvořili se služebním vozidlem zátaras, který řidič s Golfem objel. V silničním příkopu si ale poškodil olejovou vanu. Vrátil se zpět na silnici a dále ujížděl,“ popsala honičku mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté následně použili donucovací prostředek služební zbraň, ale řidič na výstřel nereagoval, dále pokračoval v agresivní jízdě. Pronásledované vozidlo nalezli policisté opuštěné u obce Mačice. Po uprchlém řidiči začali pátrat v terénu.

V rámci pátrání byli požádáni policisté o spolupráci své kolegy na Prachaticku. Podezřelého čtyřicetiletého muže policisté vypátrali na Vimpersku. „Byl předvolán k podání vysvětlení a provedení dalších úkonů, na obvodní oddělení v Horažďovicích. Je podezřelý ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu,“ dodala mluvčí policie Ladmanová Dana.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky policejní honička, řidič ujížděl, policejní zátarasy, výstražný výstřel, Řiči, Volkswagen Golf, okres Klatovy, policie, Jihočeský kraj, Hejná, Mačice, Soběšice, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič golfu na Klatovsku prchal dramatickou jízdou před policisty, překonal i zátaras  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.