Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Řidič kamionu vezl čtyři černé pasažéry už z Rumunska, zjistil to prý až u hranic se SRN

Podivné zvuky a bouchání se ozývaly z nákladového prostoru kamionu odstaveného na parkovišti ve Vítkově na Tachovsku nedaleko od německých hranic. Řidič informoval policisty o tom, že má zřejmě černé pasažéry uvnitř svého vozidla. O několik okamžiků později se ukázalo, že měl pravdu.

„Za asistence dvou policejních hlídek a hlídky strážníků městské policie byl nákladový prostor kamionu otevřen a policisté zjistili, že se v něm nachází čtyři muži. Devětatřicetiletý řidič kamionu netušil, jakým způsobem a kdy se do nákladového prostoru vozidla muži dostali,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.  

Ani jeden z „černých“ pasažérů nerozuměl česky a neovládal světový jazyk, díky kterému by bylo možné se domluvit. Dostavil se proto tlumočník, který policistům uvedl, že se má jednat o příslušníky země v jižní Asii, kdy tři z nich jsou mladiství a jeden je již dospělý. Jejich totožnost však nebylo možné ověřit, neboť u sebe neměli žádné doklady, které by jejich tvrzení potvrdily.

„Cizinci uvedli, že se do kamionu dostali v Rumunsku za pomoci nějakého muže a že chtěli docestovat do Německa. Všichni čtyři cizinci byli zajištěni a policejní komisař oddělení obecné kriminality následně ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ konstatovala mluvčí policie.

Všechny zadržené si převzala do své péče cizinecká policie, která se případem nadále zabývá. Jediný plnoletý černý pasažér putoval do zařízení pro zajištění cizinců, zbylé tři mladistvé si převzal orgán sociálně-právní ochrany dětí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky černí pasažéři, řidič kamionu, cizinci v kamionu, Cizinecká policie, Německo, Rumunsko, okres Tachov, Vítkov, Asie, Orgán sociálně-právní ochrany dětí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič kamionu vezl čtyři černé pasažéry už z Rumunska, zjistil to prý až u hranic se SRN  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.