Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Za požárem luxusního apartmánového domu na Šumavě je nedbalost, škoda činí osm milionů

Škodu předběžně vyčíslenou na osm milionů korun měl způsobit ničivý požár, který v noci na čtvrtek zachvátil rozestavěný objekt novostavby luxusního apartmánového domu v Brčálníku na Šumavě. Vyšetřování prokázalo, že hořet začalo v důsledku nedbalosti.

K požáru vyjelo jednu hodinu po půlnoci postupně devět jednotek hasičů ze Železné Rudy a z širokého okolí, kteří měli k dispozici 16 kusů požární techniky. Oheň se jim podařilo uhasit před osmou hodinou ranní, uvedl už ve čtvrtek mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

„Po dohašení byl na místo vyslán policejní psovod se služebním psem - specialistou na vyhledávání akcelerantů, dále pak výjezdová skupina klatovských kriminalistů. Následně zjistili, že v podkroví při svařování izolační lepenky došlo k zahoření prostoru mezi dřevěnou konstrukcí a sádrokartonem a odtud se požár rozšířil ke krovu domu a po celém podkroví,“ informovala v pátek mluvčí policie Dagmar Brožová.

Požár způsobil škodu za osm milionů. Nelze vyloučit, že se tato částka ještě zvýší. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Případem se dále zabývají.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Železná Ruda / HZSPK

Štítky požár, bytový dům, rezidence, hasiči v akci, apartmánový dům, Šumava, dům, Brčálník, Železná Ruda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za požárem luxusního apartmánového domu na Šumavě je nedbalost, škoda činí osm milionů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.