Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žena podvedla přes internet devatenáct lidí z celé ČR, slíbené zboží jim nikdy neposlala

Mobilní telefon, iPad a v jednom případě i automobil nabízela k prodeji na různých internetových portálech pětadvacetiletá žena z Teplic. Podvodnice ale moc dobře věděla, že nabízené zboží nikdy nikomu nepošle. Rozsáhlým případem hospodářské kriminality se teď zabývají kriminalisté z Tachova.

„Policejní komisař pak na základě zjištěných skutečností, svědeckých výpovědí a zajištěných důkazů v obvinil ženu z Teplic ze spáchání podvodu. Obviněná se trestné činnosti dopouštěla částečně v době vyhlášeného nouzového stavu na území České republiky. Na různých internetových portálech nabízela celkem v sedmnácti případech mobilní telefon, v jednom případě Ipad a v jednom případě i motorové vozidlo,“ popsala řádění podvodnice mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Od poškozených vždy požadovala uhrazení dohodnuté částky předem na účet. Kriminalisté zjistili, že za tímto účelem žena používala pět účtů u různých bank a při komunikaci s poškozenými používala několik telefonních čísel a měla zřízených několik e-mailových adres. Celková škoda, kterou žena poškozeným způsobila v období od srpna loňského roku do začátku května letošního roku, přesáhla částku 176 tisíc korun.

„Dotyčná se takového jednání dopustila, ačkoliv byla rozsudkem okresního soudu v květnu loňského roku uznána vinnou ze spáchání zločinu podvodu. V souvislosti s tím byla odsouzena k podmíněnému trestu odnětí svobody. S ohledem na uvedené skutečnosti podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněné do vazby. Soud návrh akceptoval, a tak se obviněná nachází ve vazbě,“ dodala mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky podvod, internetový podvod, podvodnice, hospodářská kriminalita, Česko, iPad, Teplice, Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena podvedla přes internet devatenáct lidí z celé ČR, slíbené zboží jim nikdy neposlala  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.