Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Začíná sezóna hledání hub i pátrání po ztracených houbařích

A je to tady! Začala houbařská sezóna a složkám IZS bude tak, jako každým rokem přibývat práce s hledáním ztracených houbařů. Jeden takový případ se stal nedaleko od Zbiroha na Rokycansku, kde se ztratila jedenačtyřicetiletá žena.

Informaci o ztracené ženě přijali policisté na tísňové lince před 17. hodinou. Kamarádka s manželem si společně s pohřešovanou a jejím synem toho dne vyšli na houby. „Oznamovatelka uvedla, že kolem druhé hodiny odpoledne v lesním prostoru mezi Líšnou a Zbirohem kamarádku ztratili. Přibližně po hodině hledání obdržela od kamarádky sms zprávu, že nemůže z lesa najít cestu, je jí slabo a baterie jí signalizuje jedno procento,“ popsala událost mluvčí policie Hana Kroftová.  

Kamarádku se pokoušeli v lese najít a telefonicky kontaktovat, ale bezvýsledně. Po třech hodinách marného hledání se rozhodli zavolat na linku tísňového volání. „Do pátrací akce se zapojili policisté Územního odboru Rokycany a policejní psovod. Byli přizváni i policisté pořádkové jednotky, zásahové jednotky a vrtulník Letecké služby Policie ČR. Po hodině od oznámení se podařilo operačnímu důstojníkovi navázat s pohřešovanou telefonické spojení,“ uvedla policejní mluvčí.

Díky velmi dobré místní znalosti policistky z operačního střediska se pohřešovanou ženu podařilo vypátrat psovodovi, který místem projížděl. To vše se podařilo ještě před nasazením služebního psa, příletem vrtulníku a příjezdem přizvaných složek policie.

Policisté každý rok apelují na houbaře, aby do lesa odcházeli vždy s plně nabitým mobilním telefonem, aby se pak předešlo podobným případům.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky houbařka, pohřešovaný houbař, pátrání, psovod, ztracená žena, les, Plzeňský, policie, houbaření, Zbiroh, okres Rokycany, Líšná, Letecká služba Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná sezóna hledání hub i pátrání po ztracených houbařích  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.