Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Podvodníci slibují zdarma štěňata ze zahraničí! Zaplatíte za transport, ale zvíře nedorazí

Pozor na podvodné inzeráty nabízející darování štěňat! Na jeden takový odpověděla důvěřivá žena ze Zbirožska a velmi rychle přišla o 12 tisíc korun. Místo inzerovaných štěňat ze Švédska jí zbyly jen oči pro pláč. Po neznámém pachateli teď pátrá policie a je velmi pravděpodobné, že úspěšnou fintu zkusí vícekrát.  

S inzerentem jednala žena pouze elektronicky. „Štěňata měla být zaslána podle smluvních podmínek letecky ze Švédska, přičemž od poškozené neznámá osoba požadovala „pouze“ úhradu za elektronické topné boxy pro bezpečnou přepravu štěňat,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Jako první zaslala prostřednictvím společnosti zajišťující nebankovní převod peněz za přepravu štěňat částku přes šest tisíc korun. Následně pak obdržela zprávu, že štěňata byla zadržena ohledně epidemie Covid-19 a musí se podrobit prohlídce za dalších šest tisíc korun. „Stejným způsobem poškozená zaslala požadovanou částku. Následující den obdržela zprávu, že štěňata si toho dne na své adrese převezme, ale samozřejmě opak byl pravdou. Žádná štěňata nepřišla,“ řekla policejní mluvčí.  

Policisté případ kvalifikovali jako podezření ze spáchání zločinu podvodu. Policisté varují veřejnost, aby neposílali peníze nikomu, koho nikdy osobně neviděli. Podvodníci k vylákání peněz od důvěřivců rádi využívají jednoduchý a rychlý systém zaslání peněz. Služba funguje tak, že peníze si během pár minut může vyzvednout osoba jak v zahraničí, tak i po České republice. „Scénář se obměňuje, ale výsledek je vždy stejný, pokaždé chtějí zaslat nějakou finanční částku, ať už se vydávají za krásnou dívku v nesnázích nebo válečného veterána,“ dodala mluvčí Hana Kroftová.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, policie, štěňata, internetový podvod, štěně, peníze, Švédsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci slibují zdarma štěňata ze zahraničí! Zaplatíte za transport, ale zvíře nedorazí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.