Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Sérii krádeží a vloupání završil pachatel útokem na policistu, který ho přistihl při činu

Pachatel se specializací na krádeže nafty a vykrádání bytů i domů, završil svoji dosavadní trestnou činnost útokem na zasahujícího policistu. Ten šestatřicetiletého muže přistihl přímo při činu. Pachatel na policistu najel automobilem, když se před ním snažil ujet.

„Muž si od prosince minulého roku v Klatovech vytipovával zaparkovaná nákladní vozidla, ze kterých v osmi případech po odstranění víčka nádrže odčerpal motorovou naftu. V jednom případě byl vyrušen a odešel s nepořízenou. Pohonné hmoty dále takto odcizil i z autobusu a traktoru. Celkem se mu během této trestné činnosti podařilo odčerpat 1675 litrů nafty v hodnotě 65 tisíc korun,“ popsal část zlodějské činnosti protřelého pachatele mluvčí policie Michal Schön.

Letos pachatel rozšířil svoji činnost a zaměřil se i na vloupání do rodinných domů a rekreačních objektů. V květnu se vloupal do chaty na Klatovsku, odkud si odnesl několik historických znehodnocených zbraní, motorovou pilu a další drobné vybavení. Majiteli chaty tak vznikla škoda přesahující 50 tisíc korun. V červnu pak vnikl sklepním oknem do rodinného domu v Běšinech. Po prohledání domu si odnesl pouze sklenici s drobnými mincemi, ale i tak způsobil škodu za necelé tři tisíce korun.

Při posledním říjnovém případu muž po vypáčení okna vnikl do rodinného domu v obci Týnec. Zde si odnesl několik mobilních telefonů, cigarety, cukrovinky a větší množství kosmetiky. Celková škoda na odcizených věcech a poškození domu se vyšplhala přes 42 tisíc korun. Na místo byla přivolána policejní hlídka, před kterou se muž pokusil z místa činu ujet, přičemž autem najel na zakročujícího policistu. Policista naštěstí uskočil a vyvázl bez úhony.

„Policejní komisařka v minulých dnech zahájila trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Klatovska, kterého obvinila z přečinu krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě. V případě, že soud uzná muže vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až šest let,“ dodal mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky vykrádal domy, kradl naftu, útok na policistu, najížděl na policistu, dopadený pachatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sérii krádeží a vloupání završil pachatel útokem na policistu, který ho přistihl při činu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.