Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

VIDEO: Pohřešovanou dívku našli v podivném stavu ležet na chodníku. Objevil ji tam chodec a přivolal pomoc

Pohřešovanou dívku, kterou policisté a strážníci hledali v Plzni od večerních hodin se v noci podařilo objevit ve velmi podivném stavu. Ležela na zemi značně podchlazená a nekomunikovala. Dívku našli strážníci městské policie na základě upozornění jednoho všímavého občana. Společně k ní okamžitě přivolali pomoc. Pod článkem je video ze záchranné akce.

„Když hlídka ze služebny Bory projížděla Sukovou ulicí, zamával na strážníky jeden muž a signalizoval, že potřebuje pomoc. Strážníci ihned zastavili a dotyčný je nasměroval k dívce ležící na chodníku, kde ji chodec krátce předtím objevil. Jeden ze strážníků se k ní okamžitě rozeběhl a snažil se ji probrat,“ Popsala vážnou situaci na místě mluvčí policie Jana Pužmanová.

Tělo dívky je už podložené kabátem, aby ještě více neprochladla na ledovém chodníku a hlídka ověřuje její životní funkce. „Halo slečno, pila jste něco? Stalo se vám něco? Dýchá. Vypadá to, že to je ta „pátranka,“ co ji od večera hledáme,“ říkají strážníci, zatímco se snaží probrat bezvládnou dívku ležící na zemi. Po chvilce úsilí se to podařilo, dívka začala komunikovat. „Mezitím druhý strážník převzal telefon od muže, který byl v kontaktu se zdravotnickou záchrannou službou. Dispečerovi upřesnil místo události a poskytl mu prvotní informace o dívčině stavu. Ačkoli dívka nevykazovala žádná viditelná zranění, byla značně podchlazená. A co navíc, popisem odpovídala osobě, kterou Policie ČR hledala. Že je to ona, se brzy potvrdilo,“ uvedla mluvčí Pužmanová.

Na místo následně dorazili záchranáři, kteří si dívku převzali k vyšetření a zajistili jí potřebnou péči. Policisté teď zjišťují, za jakých okolností se na místě ocitla a co přesně se dívce stalo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Městská policie Plzeň

Štítky dívka v pátrání, nalezená dívka, ležela na zemi, záchrana dívky, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pohřešovanou dívku našli v podivném stavu ležet na chodníku. Objevil ji tam chodec a přivolal pomoc  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.