Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Statisíce korun vyluxoval z účtu falešný bankéř. Při výběru peněz zachytila kamera tvář zatím neznámého muže

Falešný bankéř vylákal od jednapadesátileté ženy z Domažlicka celkem 300 tisíc korun. Z bankovního automatu při výběru peněz byly zajištěny fotografie, které zachycují osobu důležitou pro trestní řízení. Pozná někdo muže na snímku?

Domažličtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality prověřují případ podvodu, při kterém neznámý pachatel vystupoval pod legendou falešného bankéře a vylákal od důvěřivé ženy stovky tisíc korun. Poškozená tak učinila v domnění, že má napadený bankovní účet. To poškozené přímo sdělil falešný bankéř.

„Žena proto raději výše uvedenou částku ze svého bankovního účtu podle instrukcí poskytnutých falešným bankéřem přeposlala na tzv. chráněný bankovní účet, ke kterému byla vydána tokenizovaná platební karta. Touto kartou pak dosud neznámá osoba provedla dvě transakce. První začátkem srpna letošního roku, kdy učinila v bankovním automatu v obci Jihlava vklad ve výši 100 korun. Ještě v tentýž den učinila z bankovního automatu v Brně výběr v hodnotě 300 tisíc korun,“ popsala jednání pachatele mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Z uvedených bankovních automatů byly zajištěny kamerové záznamy, jenž zachycují osobu, provádějící tyto transakce. Muž vyobrazený na fotografiích může policii přinést důležité svědectví pro objasnění celého případu. „Jelikož se jedná o osobu důležitou pro trestní řízení v prověřované trestné činnosti, žádáme veřejnost, aby v případě jakýchkoliv poznatků k osobě na fotografiích nás kontaktovali na telefonním čísle 974 331 340, 974 331 355 nebo na bezplatné tísňové lince 158,“ dodala mluvčí Barbora Šmaterová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie České republiky

Štítky falešný bankéř, krádež peněz, neoprávněný výběr, bankovní podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Statisíce korun vyluxoval z účtu falešný bankéř. Při výběru peněz zachytila kamera tvář zatím neznámého muže  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.