Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zdrogovaný zloděj alkoholu se snažil lahvemi uplatit strážníky, putoval rovnou do věznice

Lahvemi ukradeného alkoholu se pokoušel uplatit hlídku městské policie pětatřicetiletý zloděj, který se krátce předtím vloupal do jedné plzeňské restaurace. Kradl v době vyhlášeného nouzového stavu a navíc je to recidivista. Hrozí mu teď až osmiletý trest vězení.

„Pachatel se vloupal do provozovny, kde prohledal několik místností, ale nenašel nic, co by ho zaujalo. Poškodil ale několik dveří. Následně vniknul do skladu, ze kterého odcizil 22 lahví značkového alkoholu a troje sušenky. Lup si uschoval do plátěných a igelitových tašek, které našel v restauraci.  U jedné z tašek se mu utrhla igelitová ucha a čtyři lahve s alkoholem tak „musel“ ponechat na místě,“ popsala aktivitu zloděje na místě činu policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Hodinu poté, co zloděj odešel z vykradené restaurace, ho ve dvě ráno kontrolovali strážníci městské policie. Během kontroly muž hlídce nabízel obsah tašek a postupně z nich vyndal téměř celý lup. Strážníci zadrženého muže, který byl pod vlivem drog, předali policistům. Ti ještě v průběhu noci zjistili, že alkohol pochází z vloupání do restaurace.

Drzý zloděj nekradl poprvé. V minulosti byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen a vězení opustil teprve v lednu letošního roku. „Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval a v současné době se nachází ve vazební věznici.  Hrozí mu až osm let za mřížemi,“ doplnila mluvčí policie.

A stejný trest hrozí za krádež i dalšímu čtyřiatřicetiletému muži z jižního Plzeňska, který v jednom obchodním centru ukradl 46 kusů kondomů v hodnotě přesahující pět tisíc korun. Strčil je pod bundu a prošel přes pokladní zónou bez zaplacení. Tam na něj již čekal pracovník bezpečnostní agentury, který jej předal do rukou policistů.

S ohledem na současnou situaci v době nouzového stavu, nebylo zboží vráceno zpět do prodeje, ale bude ekologicky zlikvidováno. Pachatel se již v minulosti dopustil majetkové trestné činnosti, za kterou byl v posledních třech letech odsouzen. Také v jeho případě rozhodl soudce o vzetí do vazby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky krádež, alkohol, recidivista, vězení, zloděj, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný zloděj alkoholu se snažil lahvemi uplatit strážníky, putoval rovnou do věznice  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.