Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

VIDEO: Agresivní opilec zaútočil na strážníky, kteří se mu snažili pomoci. A to neměl dělat

Velmi krátký proces nakonec udělala hlídka plzeňské městské policie s dvaačtyřicetiletým agresivním mužem. Silně opilý muž zaútočil na strážníky, kteří se mu snažili pomoci. Původně totiž vyjížděli k nahlášenému incidentu mezi dvěma muži, přičemž jeden z nich měl zůstat ležet na zemi na křižovatce ulic Resslova a Purkyňova.

„Hlídka městské policie okamžitě vyrazila na místo, aby situaci prověřila. Po příjezdu se ukázalo, že muž klečící na zemi nebyl obětí napadení, ale spíše obětí nadměrné konzumace alkoholu. Strážníci k němu přistoupili s obavou, zda není zraněn, což se potvrdilo. Naštěstí se jednalo jen o pár drobných oděrek. Poté, co ho hlídka ho zvedala na nohy, svěřil se, že se vracel z hospody a zde ho „odložil“ jeho kamarád, se kterým se nepohodl,“ popsala událost mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Pak se ale situace náhle změnila. Když jeden z členů hlídky muže podpíral, aby neupadl zpátky k zemi a druhý byl zaměstnán prověřováním jeho totožnosti, muž náhle usoudil, že se mu to nelíbí. A zareagoval agresivně. Snažil se strážníka odstrčit a uhodit jej pěstí. Tato nešťastná volba rychle rozhodla o jeho dalším osudu. „Děláš si srandu?" Tak zněla poslední slova, která opilý muž pronesl, než skončil na zemi.

Za použití donucovacích prostředků byl zpacifikován a s nasazenými pouty na rukou následně transportován do protialkoholní záchytné stanice. Dechová zkouška, které se podrobil, vykázala pozitivní výsledek 3,34 promile,“ popsala zákrok mluvčí Pužmanová. Agresor se dopustil neuposlechnutí výzvy úřední osoby a čeká ho za to postih.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Městská policie Plzeň

Štítky agresivní opilec, napadl strážníky, napadl hlídku, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Agresivní opilec zaútočil na strážníky, kteří se mu snažili pomoci. A to neměl dělat  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.