Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dvakrát během 24 hodin hořela na poli řezačka na kukuřici. Plameny stroj za 10 milionů zcela zničily

Podruhé během posledních čtyřiadvaceti hodin vyjížděli hasiči na pole nedaleko od města Stod na Plzeňsku, kde hořela řezačka kukuřice. Poprvé požár tohoto stroje likvidovali hasiči ve středu odpoledne. Podruhé stroj kompletně vzplál ve čtvrtek v časných ranních hodinách a plameny ho zcela zničily. Nelze vyloučit, že řezačku někdo úmyslně zapálil.

„Před čtvrtou hodinou ráno vyjely čtyři hasičské jednotky k požáru řezačky kukuřice. Ten samý stroj jsme hasili již ve středu odpoledne. Tentokrát již oheň řezačku zničil kompletně. Škoda je předběžně odhadnuta na 10 milionů korun,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar. Stroj hořel přímo na poli, jen pár metrů od lánu s nesklizenou a suchou kukuřicí. Hasičům se naštěstí podařilo zabránit, aby se plameny nerozšířily na celé pole.

Proč k požárům došlo, zda spolu souvisí a co bylo příčinou každého z nich, to dnes budou vyšetřovatelé zjišťovat ve spolupráci s Technickým ústavem požární ochrany a PČR. „Dnes dopoledne bude probíhat ohledání místa požářiště se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelarantů. Policisté vyšetřují veškeré okolnosti události a případem se zabývají,“ uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky požár stroje, požár řezačky, shořel stoj, kukuřičné pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvakrát během 24 hodin hořela na poli řezačka na kukuřici. Plameny stroj za 10 milionů zcela zničily  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.