Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Policisté dopadli internetovou podvodnici, která vylákala z důvěřivých mužů statisíce korun

Kriminalisté vypátrali internetovou podvodnici, která obrala o statisíce korun hned několik důvěřivých mužů na základě různých vymyšlených báchorek. Její dopadení odstartovalo vyšetřování případu, kdy pachatelka vylákala ze své oběti v Klatovech peníze na uhrazení dluhu za nájem.

„Klatovští policisté s kriminalisty se několik měsíců zabývali oznámením muže, který se na sociální síti seznámil se ženou, která z něj vylákala peníze na úhradu nájemného, aby nebyla vystěhována z domu. Poslal jí částku 15 tisíc korun. Vyšlo najevo, že v uvedeném domě žena nikdy nebydlela a peníze mladému muži nevrátila,“ popsala případ mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při prověřování této události vyšlo najevo, že profil ženy je falešný, že vystupovala pod falešným jménem a že ta samá žena vylákala peníze z dalších mužů. Muž z Domažlicka jí poslal peníze pro údajné „mafiány, kteří po ní jdou“ nebo na úhradu lékařské péče pro její matku. Žena slíbila částku 279 tisíc korun splatit, což se ale nestalo. Muž o všechny tyto peníze přišel. Dalším podvedeným byl muž z Prahy. Od něho taky podvodnice požadovala peníze na bydlení s tím, že mu je bude splácet. Do současné doby však svých skoro sto tisíc nedostal zpět.

„Intenzivní a pečlivou činností se kriminalistům podařilo odhalit totožnost podvodnice. Jednalo se o šestadvacetiletou ženu z Domažlicka, kterou obvinili ze spáchání podvodu. Spisový materiál spolu s návrhem na podání obžaloby putoval na Okresní státní zastupitelství v Klatovech. Žena může od soudu odejít s trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ doplnila mluvčí Brožová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky internetová podvodnice, dopadli podvodnici, internetový podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli internetovou podvodnici, která vylákala z důvěřivých mužů statisíce korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.