Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

O dva miliony připravil falešný bankéř důvěřivou seniorku, která chtěla pomocí investice zhodnotit úspory

Dva miliony korun postupně poslala starší žena neznámým pachatelům, když uvěřila podvodné reklamě o výhodných investicích. Sama poškozená kontaktovala společnost, která investování nabízela, aby tak zhodnotila své úspory. Případem podvodného jednání se teď zabývají kriminalisté z Plzně.

„Zaměstnanec společnosti ženě ochotně vysvětlil, že se jedná o investiční platformu, kdy je třeba zaslat počáteční vklad ve výši šest tisíc korun, který je takto určen na zaplacení registrace. Prostřednictvím této platformy pak poškozená zaslala podvodníkovi ze svého účtu několik dalších plateb. Společnost ji průběžně informovala o výhodném investováním. Přímo na platformě mohla potom sledovat, jak se její vklady zhodnocují a zvyšují,“ popsala případ mluvčí policie Michaela Raindlová.

Problémy začaly v okamžiku, kdy důvěřivá žena zažádala o vyplacení určité částky zpět na účet. Tehdy s ní přestal jindy velmi ochotný makléř komunikovat. Poškozená tak přišla o bezmála dva a půl milionu korun. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvodu a případem se zabývají,“ dodala mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky podvodná investice, neletěla podvodníkovi, podvod, falešný bankéř, dva miliony

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O dva miliony připravil falešný bankéř důvěřivou seniorku, která chtěla pomocí investice zhodnotit úspory  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.