Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Rozpálené ulice města brázdí piráti silnic, další řidiči se hnali metropolí dvojnásobnou rychlostí

Během léta se silnice západočeské metropole mění v závodní dráhu. Roste totiž počet případů, kde si řidiči zrovna nelámou hlavou s dodržováním povolené rychlosti Místo padesátky se další čtyři motoristé hnali Plzní stovkou. Všem hrozí vysoké pokuty a zákazy řízení.

Strážníci Dopravní skupiny museli řešit další události, kdy motoristé na měřených úsecích výrazně překročili povolenou rychlost 50 km/h,“ říká úvodem mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová. Do hledáčku radarového měřiče se dostal například řidič vozu Mercedes Benz, který projížděl ulicí Na Chmelnicích rychlostí 99 km/h. Z naše výčtu se jedná o „nejpomalejšího“ hříšníka.

Řidič pickupu se hnal městem rychlostí přes 100 kilometrů v hodině, prý si nevšiml, že už je v zástavbě domů

Pořádně naspěch měl řidič stříbrného pickupu, který doslova prosvištěl kolem radaru městských strážníků v Plzni Božkově. Měření ukazovalo přes 100 kilometrů v hodině. Výmluva řidiče byla prostá. Údajně si nevšiml, že vjíždí do obce.

„O pár hodin později kontrolovali strážníci rychlost v obci na ulici Zborovská. Ani zde se nenašli zodpovědní řidiči. Muž s audi a další řidič mercedesu zde jeli rychlostí 110 a 112 km/h. Mezi provinilce se v nočních hodinách zařadil se 105 km/h řidič BMW uhánějící ulicí U Prazdroje,“ vyjmenovala Pužmanová. Řidičům teď hrozí pokuta až 25 tisíc korun a zákaz řízení od šesti do 18 měsíců.

V uplynulých dnech posloužila jako neoficiální závodní dráha Karlovarská ulice. Naspěch tam měl dvacetiletý řidič Škody Fabia, kterému radar naměřil 109 km/h. O pár minut později se k němu přidal řidič BMW, který se hnal rychlostí 111 km/h.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky překročil rychlost, povolená rychlost, radar, rychlá jízda, piráti silnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozpálené ulice města brázdí piráti silnic, další řidiči se hnali metropolí dvojnásobnou rychlostí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.