Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Ozbrojený agresor vyhrožoval matce, že ji zastřelí, vyhodí z okna a zapálí její byt. Zadržela ho zásahová jednotka

Do vazby má nakročeno nebezpečný agresor ze severního Plzeňska, kterého policisté obvinili z vyhrožování a z vydírání. Jedenapadesátiletý muž, který legálně vlastní několik střelných zbraní, opakovaně vyhrožoval smrtí své matce. Ve středu si pro muže přišla policejní zásahová jednotka.

„V červnu a červenci letošního roku měl muž opakovaně vyhrožovat své matce, že ji vyhodí z okna nebo že zapálí její byt. Dále po ní měl chtít peníze. Přitom měl vyhrožovat, že pokud někomu něco řekne, tak ji zastřelí. Policisté muže zadrželi a umístili do policejní cely. Po zahájení trestního stíhání státnímu zástupci předali spolu se spisovým materiálem také podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Dagmar Brožová.

O muži se vědělo, že vlastní legálně několik střelných zbraní, opatrnost proto byla na místě. Ve středu policisté muže po dalším incidentu s matkou zadrželi. V domě, který obývá, bylo zjištěno několik střelných zbraní a střelivo.

V krátké době je to na Plzeňsku druhý případ, kdy policejní zásahová jednotka zadržela někoho, kdo vyhrožoval zabitím. Ve Veleslavínově ulici v centru Plzně zadrželi policisté 10. července muže, který podle nich vyhrožoval na jednom z úřadů střelbou na jiné instituce. Při lustraci policisté zjistili, že je držitelem střelných zbraní. Sedmapadesátiletého muže policie prověřovala pro podezření ze spáchání přečinu vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nebezpečný muž, vydíral matku, vyhrožoval zabitím, legálně držené zbraně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ozbrojený agresor vyhrožoval matce, že ji zastřelí, vyhodí z okna a zapálí její byt. Zadržela ho zásahová jednotka  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.