Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Český paraglidista se zřítil do lesa na německou část šumavské hraniční hory Svaroh. Utrpěl těžké zranění

Český paraglidista se zřítil za letu na německou část šumavské hraniční hory Svaroh. Při pádu z výšky asi 15 metrů do vzrostlého lesa si způsobil velmi vážná mnohočetná zranění. Na náročně záchranné akci se podíleli společně němečtí i čeští záchranáři.

„Paraglidista spadl do lesa v obtížně přístupném lesním terénu na německé straně šumavského hraničního hřebene. Způsobil si mnohočetná poranění dolních a horních končetin s podezřením i na poranění páteře,“ informovala na svém facebookovém profilu Horská služba Šumava – Kvilda. Zraněný byl ve spolupráci se členy Bergwacht Bayern ošetřen a předán pomocí palubního jeřábu posádce záchranného vrtulníku Christoph 15. Ta ho během mezipřistání na nedalekém parkovišti pod Svarohem předala posádce vrtulníku české letecké záchranné služby z Líní. Ti pak zraněného transportovali k ošetření do Fakultní nemocnice v Plzni.

Už v pátek odpoledne zasahovali na Šumavě záchranáři u jiného paraglidisty, který se zřítil nedaleko od Sušice při letu ze Svatoboru a rovněž si způsobil těžké poranění. „Muž letěl s padákovým kluzákem a asi v přibližně pětimetrové výšce se mu zřejmě vlivem větru část kluzáku složila,“ popsala nehodu mluvčí policie Eva Červenková.

Paraglidista se zřítil během letu a při pádu utrpěl těžké zranění

Těžké zranění utrpěl v pátek odpoledne paraglidista, který se zřítil během letu poblíž Sušice na Klatovsku. Pro zraněného pilota si přiletěla jihočeská letecká záchranná služba, která čtyřiatřicetiletého muže transportovala do nemocnice. Sušice je...

Ohodnoť článek

Foto Horská služba Šumava - Kvilda

Štítky paraglidista se zřítil, zraněný paraglidista, pád paraglidisty, Svaroh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český paraglidista se zřítil do lesa na německou část šumavské hraniční hory Svaroh. Utrpěl těžké zranění  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.