Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Rádoby italský herec a zpěvák vytáhl z důvěřivých žen stovky tisíc korun. Buďte obezřetní, vyzývá policie

Plzeňští kriminalisté se zabývají případem, kdy se neznámý muž na sociálních sítích vydával za pohledného italského herce a zpěváka. Na jeho podvod naletěla sedmatřicetiletá Češka, která v té době bydlela v Itálie. Ta mu postupně se svou známou neposílala zhruba 600 tisíc korun.

„Podle dosud zjištěných skutečností se pachatel vydával na jedné ze sociálních sítí za pohledného italského herce a zpěváka a právě prostřednictvím sociální sítě kontaktoval poškozenou Češku, která v té době bydlela v Itálii. Z poškozené následně během písemné komunikace postupně vylákal několik set tisíc korun,“ shrnula mluvčí policie Michaela Raindlová.  

Žena muži posílala peníze na účet za různé služby. Například si koupila VIP kartu do jeho fanklubu nebo uhradila poplatek za údajný balíček s oblečením a šperky. „Poškozená následně instruovala také svoji příbuznou, aby ze svého účtu zaslala na účet údajného herce další nemalou částku. Poškozené ženy tak postupně přišly o celkem 600 tisíc korun,“ dodala mluvčí policie. Ta zároveň vyzvala k obezřetnosti.

„Pachatelé to zkouší nejen na území našeho státu, ale také v zahraničí. Anonymitu na internetu využívají podvodníci ze všech míst světa s cílem oslovit potencionální oběti a následně je okrást o jejich mnohdy celoživotní úspory. Nevěřte nikomu z virtuálního prostředí, koho jste nikdy neviděli, že se chce s vámi seznámit a nikdy těmto cizím osobám neposílejte peníze,“ uzavřela Raindlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky sociální síť, Itálie, peníze, herec, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rádoby italský herec a zpěvák vytáhl z důvěřivých žen stovky tisíc korun. Buďte obezřetní, vyzývá policie  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.