Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

S nožem v ruce okradl mladý muž školáka o jízdní kolo. Lidem vyhrožoval likvidací a napadl i policistu

S nožem v ruce obral mladý muž o jízdní kolo nezletilého chlapce, který okolo něj projížděl. Pachatele o chvíli později zadrželi místní muži a předali ho policistům. Zloděj všem vyhrožoval fyzickou likvidací a jednoho policistu dokonce napadl. Velmi pravděpodobně bude pachatel příští horké dny trávit v chládku věznice.

Incident se stal ve večerních hodinách v jedné z obcí na Klatovsku. „Šestadvacetiletý muž zde zastavil nezletilého chlapce, který okolo něj projížděl na svém jízdním kole. Požadoval, aby mu kolo dal. Následně muž vytáhl z kapsy příborový nůž, který proti chlapci namířil. Ten zanechal jízdní kolo i s věcmi na místě a utekl. Muž se jízdního kola zmocnil, včetně mobilního telefonu, který měl chlapec uložený v cyklobrašně a odtlačil ho pryč,“ popsala útok mluvčí policie Iva Vršecká.

Napadený chlapec mezitím doběhl do restaurace pro pomoc. Místní obyvatelé okamžitě vzali spravedlnost do svých rukou. Muže v obci vyhledali, zadrželi a následně přivolali policejní hlídku, které ho poté předali. „Muž vyhrožoval dvěma obyvatelům obce fyzickou likvidací. U jednoho z nich mířily výhrůžky i na členy jeho rodiny. Tohoto jednání nezanechal ani po příjezdu policistů, kteří jej zadrželi. Pachatel pak jednoho z policistů fyzicky napadl,“ uvedla mluvčí Vršecká.

Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce, která byla pozitivní s hodnotou 2,30 promile alkoholu v dechu. Zadržený byl následně umístěn do policejní cely. Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže pro podezření ze spáchání loupeže, nebezpečného vyhrožování a násilí proti úřední osobě. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky ukradl kolo, ohrožoval nožem, napadl policistu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S nožem v ruce okradl mladý muž školáka o jízdní kolo. Lidem vyhrožoval likvidací a napadl i policistu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.