Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 21. srpna 2024  |  Svátek má Johana
Bez reklam

Zloději přepadli muže u bankomatu a donutili ho říct jim svůj PIN, následně vybrali desítky tisíc korun

, aktualizováno 11. července 2024, 13:49

Plzeňští policisté pátrali po osobách, které přepadly muže ve chvíli, kdy si chtěl vybrat peníze z bankomatu. Pod pohrůžkou násilí ho zloději donutili, aby jim prozradil svůj PIN kód. Pak mu jeden z lupičů vytrhl platební kartu z ruky a utekl. Následně ji použil k výběru hotovosti ve výši bezmála 50 tisíc korun. Policisté zveřejnili fotografii mladého muže, s nímž by rádi pohovořili. Dnes už znají jeho jméno.

K přepadení došlo už 7. března letošního roku v brzkých ranních hodinách nedaleko centra Plzně. Podrobnosti policie zveřejnila toto úterý. „Podle dosud zjištěných skutečností se poškozený muž v jednom z plzeňských barů seznámil s dosud neznámými muži, se kterými následně popíjel alkohol. Muži ho po chvíli požádali o hotovost ve výši dva tisíce korun s tím, že mu peníze obratem pošlou zpět na účet prostřednictvím mobilního bankovnictví,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Ve chvíli, kdy se muž chystal vybrat peníze z bankomatu, přistoupili k němu další dvě osoby a začaly mu vyhrožovat. Pokud jim neřekne svůj PIN kód, tak mu ublíží. „Poškozený muž z obavy o svůj život a zdraví osobám vyhověl a PIN ke kartě jim sdělil. Poté jedna z těchto osob vytrhla poškozenému peněženku, ve které měl platební kartu, z ruky a všichni z místa utekli. Platební karta byla následně použita při neoprávněném výběru z bankomatu ve výši 46 tisíc korun,“ pokračuje mluvčí.

Policisté se případem intenzivně zabývají a v úterý zveřejnili fotografii mladého muže. O dva dny později už znali jeho jméno. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky přepadení, přepadení u bankomatu, vyhrožování, PIN kód, platební karta, výběr z bankomatu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Glőckner

Zase ta stejná imigrantská verbež z Kašmíru! Ani za dalších 1000 let se nezmění, stejně jako ti noví, co teď doslova ničí západní Evropu.

Úterý, 9. července 2024, 17:59Odpovědět

Ludwig Ludwigovicz

No blbec zez Plzně. Buď byl namazaný jako čuně nebo to byl absolvent místní právnické fakulty

Úterý, 9. července 2024, 16:45Odpovědět

Zloději přepadli muže u bankomatu a donutili ho říct jim svůj PIN, následně vybrali desítky tisíc korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.