Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Drogový dealer při honičce s policií zavinil nehodu jejich služebního auta. Za běhu odhazoval sáčky s pervitinem

Nehodu policejního vozidla zapříčinil muž, který se svým vozem prchal ulicemi Plzně před policejní hlídkou. Po nehodě vyskočil ze svého auta a začal před svými pronásledovateli v uniformách utíkat jako o život. Měl k tomu totiž velmi vážný důvod.

„Policejní hlídka stavěla v Plzni osobní automobil. Jeho řidič pokyny k zastavení nerespektoval a začal policistům ujíždět. V Sadové ulici prudce zastavil, přičemž došlo k dopravní nehodě služebního vozidla. Následně se dal muž na útěk. Policisté jej pronásledovali a po několika desítkách metrů se jim ho podařilo dostihnout,“ popsala zásah mluvčí policie Iva Vršecká.

Jelikož zadržený nadále nerespektoval pokynů policistů, použila policejní hlídka proti němu donucovací prostředky a omezila jej na osobní svobodě. Celá událost se obešla bez zranění. Policisté následně vyzvali muže, aby se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také testu na přítomnost návykové látky, což odmítl. Při svém útěku odhodil na zem dva plastové sáčky s krystalickou látkou o hmotnosti přesahující 53 gramů, ve které byla pozdější expertizou prokázána přítomnost metamfetaminu.

„Případ si převzali plzeňští kriminalisté, kteří se souhlasem státního zástupce pětatřicetiletého muže zadrželi a umístili do policejní cely. Je podezřelý ze spáchání nedovolené výroba a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jelikož byl obviněný za stejný skutek již odsouzen, kdy podmíněný odklad trestu stále trvá, podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud vyhověl a obviněný je stíhán vazebně,“ dodala mluvčí Vršecká.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policejní honička, naboural policejní auto, odhazoval drogy, sáčky s drogou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogový dealer při honičce s policií zavinil nehodu jejich služebního auta. Za běhu odhazoval sáčky s pervitinem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.