Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Blonďatý surovec zaútočil na dvě mladé ženy, jednu zranil na hlavě a druhou znásilnil. Policie vyzývá k opatrnosti

, aktualizováno včera

Dvě mladé ženy napadl v Plzni zatím neznámý a extrémně nebezpečný násilník. První z nich zranil na hlavě, ale přesto se žena ubránila. Druhou napadenou surovec téhož dne znásilnil. Policisté teď pátrají po pachateli, který měl v době útoku na sobě černou mikinu. Zároveň doporučují ženám, aby se večerních nebo nočních hodinách vyhýbaly odlehlým místům nebo neosvětleným lokalitám. Na základě provedených procesních úkonů se policii podařilo ve středu sestavit identikit možného pachatele.

„Od pondělí se zabýváme případem, kdy zatím neznámý muž napadl v Plzni v pozdních večerních hodinách v lokalitě ulice Radčická a Ke Slonům mladou ženu, které způsobil zranění v oblasti hlavy. Poškozené se měl vyptávat na to, zda s ním nechce mít sex, načež žena začala křičet. Dotyčný z místa utekl. Na základě prověřování tohoto případu jsme dosud disponovali pouze informací, že se mělo jednat o muže v černé mikině,“ informovala v úterý večer mluvčí policie Iva Vršecká.

V úterý odpoledne, tedy s určitou časovou prodlevou, přijali policisté oznámení od další ženy. Ta vypověděla, že byla ve stejné lokalitě v inkriminovanou dobu znásilněna. „V současné době se kriminalisté věnují tedy i prověřování tohoto případu. Je pravděpodobné, že by se tohoto protiprávního jednání mohl dopustit jeden a tentýž muž. Na základě aktuálně provedeného výslechu druhé poškozené máme k tomuto podezřelému muži již více informací,“ uvedla mluvčí policie.

Podle popisu znásilněné ženy by se mělo jednat o muže zdánlivého stáří 20-25 let, vysoký je asi 175 cm, má hubenou postavu, krátce střižené blond vlasy a tvář bez vousů. Na sobě měl tmavou bundu na zip, pod ní bílé triko bez nápisů a černé kalhoty. Nepotvrdila se původní informace, že se v obou případech měl dotyčný pohybovat v doprovodu dívky nebo ženy, která na sobě měla oblečenou červenou mikinu nebo bundu s kapucí. Na místě činu se muž pohyboval sám. 

„Z důvodu probíhajícího trestního řízení a s ohledem na ochranu obětí trestných činů, není možné k případům sdělit podrobnější informace, neboť by jejich zveřejnění mohlo narušit jeho zdárný průběh nebo vést k sekundární viktimizaci poškozených. Nejen s ohledem na tyto dva případy doporučujeme ženám, které se již musí pohybovat samy ve večerních nebo nočních hodinách, aby se vyhýbaly, pokud je to možné, odlehlým místům nebo lokalitám, které nejsou osvětleny. V žádném případě nechceme vzbuzovat paniku, ale považujeme za důležité veřejnost na tyto skutky upozornit,“ zdůraznila mluvčí policie Vršecká.

Oběma případům věnuje policie maximální pozornost a intenzivně pracujeme na vypátrání podezřelého. „Pokud by měla veřejnost jakékoliv informace, které by přispěly k objasnění těchto skutků, ozvěte se nám, prosím, na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu,“ dodala Vršecká.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Jan Luxík,

Štítky znásilnění, neznámý útočník, znásilnil ženu, pátrání po pachateli, zraněná žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blonďatý surovec zaútočil na dvě mladé ženy, jednu zranil na hlavě a druhou znásilnil. Policie vyzývá k opatrnosti  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.