Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Auto prosvištělo před policejním radarem na padesátce rychlostí 99 km/h. Co se stalo dál, nikdo nečekal

Rychlostí 99 kilometrů v hodině prosvištěl kolem radaru plzeňské městské policie řidič s osobním automobilem značky Škoda Octavia. Okamžitě za ním vyrazila hlídka a následovala zběsilá honička v ulicích města. Rychlá jízda a honička s policí ale zdaleka nebyl ten největší problém, ze kterého se řidič vozidla následně bude zpovídat před soudem. Určitě se podívejte na video ze zásahu pod článkem.

Když hlídka městské policie dávala výzvy k zastavení změřeného a příliš rychle jedoucího vozidla, jeho řidič jich nedbal. Naopak zrychlil a začal strážníkům ujíždět. „V průběhu honičky odbočil do obytné zóny, kde najel do stromu, který poškodil a tím i své vozidlo. Strážníci zastavili a vydali se k vozidlu. Řidič se ale rozjel a začal ujíždět znovu. Jeho zběsilá jízda skončila o několik desítek metrů dál na parkovišti, kde ho čekaly betonové bariéry,“ popsala zásah mluvčí městské policie Tereza Schliková.

Z vozidla na výzvy strážníků vystoupila překvapivě z místa řidiče čtyřiadvacetiletá žena, ačkoli strážníci za volantem viděli pětatřicetiletého muže. Ten si nejspíš stihl přesednout na sedadlo spolujezdce. Po následné lustraci se ukázalo, že žena, která tvrdila, že řídila, nebyla držitelem řidičského oprávnění. Dále vyšlo najevo, že muž hrající si na spolujezdce, měl vysloven platný zákaz řízení. „Důvod k ujíždění byl odhalen o chvilku později, protože vozidlo Octavia i registrační značky byly hlášené jako kradené. Dechová zkouška u obou vyloučila požití alkoholu a událost jsme předali na místě státní policii,“ dodala Tereza Schliková.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky kradený automobil, honička s policií, ujížděl před hlídkou, zákaz řízení, překročil rychlost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto prosvištělo před policejním radarem na padesátce rychlostí 99 km/h. Co se stalo dál, nikdo nečekal  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.