Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Pacientka na útěku z psychiatrické nemocnice může být bez podaných léků nebezpečná a agresivní. Navíc trpí žloutenkou typu C

Z areálu psychiatrické nemocnice v Dobřanech na Plzeňsku uprchla devětatřicetiletá pacientka Žaneta. Bez podávání medikace může dojít ke zhoršení jejího psychického stavu, projevit by se u ní mohla těžká agresivita. Nebezpečná může být sobě i svému okolí. Žena má navíc ještě žloutenku typu C.

Kriminalisté po nebezpečné pacientce vyhlásili v pondělí celostátní pátrání. „Nepřišla zpět z povolené vycházky po areálu psychiatrické nemocnice a do současné doby se nevrátila a ani o sobě nepodala žádnou zprávu. Nemocnice trvá na návratu pacientky,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová. Není to zdaleka první útěk této ženy z léčebny. Uprchla už loni a naposledy letos v dubnu. Pokaždé byla v celostátním pátrání. Trvalé bydliště má na Sokolovsku. 

Pohřešovaná je plnoštíhlé postavy, vysoká 165 centimetrů, má dlouhé hnědé vlasy a hnědé oči, široký nos. Na sobě by měla mít černé triko s bílými květy, černé legíny a stříbrné sportovní boty. Trpí lehkou mentální retardací a bez svých léku bývá agresivní. Užívá psychofarmaka, přičemž v případě, že je neužívá, je agresivní. Nebezpečná je sobě i svému okolí z důvodu abusu alkoholu. To je patická reakce na požitý alkohol. Začíná záhy po vypití malého množství alkoholu. Mezi hlavní příznaky patří porucha vědomí, nepochopitelné jednání, poruchy emocí a často i těžká agresivita. Do léčebny nastoupila dobrovolně, informovala o stavu ženy už při jednom jejím dřívějším útěku policie. hledaná nemá chrup, pouze šest spodních zubů.

Policisté přijmou k hledané osobě jakékoliv informace na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky Psychiatrická nemocnice Dobřany, uprchá pacientka, nebezpečná pacientka, žloutenka typu C, agresivní žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientka na útěku z psychiatrické nemocnice může být bez podaných léků nebezpečná a agresivní. Navíc trpí žloutenkou typu C  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.