Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Zloděj sledoval svou oběť až do automyčky, pak ukradl z kufru auta pouzdro s půl milionem korun

Lupič zřejmě sledoval svou oběť už od směnárny a čekal na vhodnou příležitost. Ta se mu naskytla v jedné plzeňské automyčce. Když se řidič vzdálil od auta, aby zaplatil, využil zloděj okamžiku a z kufru auta odcizil hotovost ve výši půl milionu korun. Policisté proto znovu připomínají heslo, že auto není trezor. V tomto případě to platí obzvlášť.

„Ke krádeži došlo v dopoledních hodinách. Dle dosud zjištěných skutečností si poškozený muž měnil ve směnárně větší obnos finanční hotovosti na zahraniční valuty, přičemž ho s největší pravděpodobností pozorovala dosud neznámá osoba. Poškozeného mohla sledovat i po tom, kdy nasedl do vozidla a odjel do automyčky,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Muž si všechny rozměněné peníze uložil do kufru auta. Lupič nejspíš stále čekal na vhodnou chvíli. Ta se mu naskytla, když šel řidič zaplatit za myčku a od auta se na okamžik vzdálil. „Neznámý pachatel z kufru automobilu odcizil pouzdro s rozměněnými penězi. Poškozenému způsobil škodu ve výši půl milionu korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a případem se nadále zabývají,“ pokračuje Raindlová.

Podle policistů si pachatelé své oběti mnohdy vyhlíží právě před směnárnou nebo bankou. Poté je sledují a čekají na vhodnou chvíli nebo chvilkovou nepozornost. „Buďte prosím obezřetní a nedávejte zlodějům šanci. Mějte své peníze nebo cennosti stále pod kontrolou a nenechávejte je ani na chvíli bez dozoru. Vozidlo uzamykejte, i když se od něho vzdalujete jen na pár metrů a nezapomínejte na heslo, že Auto není trezor,“ apeluje závěrem policistka Michaela Raindlová

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky krádež hotovosti, vloupání do auta, směnárna, pronásledování, sledoval oběť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj sledoval svou oběť až do automyčky, pak ukradl z kufru auta pouzdro s půl milionem korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.