Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvanáctičlenná skupinka chtěla u táboráku opékat buřty, teď všem hrozí postih

V době nouzového stavu a omezujících opatření se dvanáct mladých lidí sešlo, aby společně opekli buřty. Oheň si skupina rozdělala poblíž ulice Pod Kalvárií v Radnicích na Rokycansku, což neuniklo hlídce policie, která dorazila na místo. Za nerespektování vládních nařízení jim teď hrozí postih.

„Při příjezdu policistů se jeden mladík dal hned na útěk, ale dle díky osobní znalosti ho policisté poznali. Ostatních jedenáct osob vyzvala hlídka k prokázání totožnosti. Deset mladíků ve věku od šestnácti do dvaceti let a jedna osmnáctiletá slečna uvedli, že měli v úmyslu opéct si společně buřty. Také uvedli, že samozřejmě o nařízení vlády o zákazu shlukování osob na veřejnosti vědí,“ informovala mluvčí policie Hana Kroftová.

Všichni milovníci opékání buřtů, včetně mladíka, který uprchl se podle vyjádření policejní mluvčí dopustili protiprávního jednání v rovině přestupku podle zákona o ochraně veřejného zdraví, které policisté oznámili správnímu orgánu. Mimo to došlo k porušení lesního zákona, když v lesním prostoru rozdělávali oheň.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky vláda, koronavirus, omezení, Plzeň, zákaz shlukování, policie, okres Rokycany, Radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvanáctičlenná skupinka chtěla u táboráku opékat buřty, teď všem hrozí postih  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.