Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Požár bytu si vyžádal několik zraněných, jeden muž utrpěl vážné popáleniny a úraz po pádu z okna

, aktualizováno 10. června 2024, 9:15

Hasiči bojovali s požárem bytu ve třetím patře bytového domu v Plzni poblíž hlavního vlakového nádraží. Kouř poškodil i další byty. Záchranáři si převzali do péče celkem čtyři lidi. Jeden muž vypadl z okna. Má zlomenou nohu a vážné popáleniny. Hasiči zachránili taky jednu kočku a kanárka.

Byt v Božkovské ulici na Východním předměstí, nazývaném Petrohrad, kompletně shořel.

„Požár bytu ve třetím patře bytového domu. Tři osoby jsme evakuovali. Jeden z nich byl chlapec, kterého jsme sundali z okenní římsy pomocí výškové techniky. Zachránili jsme také jednu kočku a kanárka. Celkem čtyři zraněné osoby byly předány záchranářům. V průběhu zásahu došlo k přehřátí jednoho hasiče a jeho chvilkové indispozici. Po prohlédnutí záchranáři a odpočinku mohl pokračovat v práci," informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar

„Z místa události jsme transportovali asi pětatřicetiletého muže ve velmi vážném stavu s popáleninami a po pádu asi ze třetího patra na Emergency FN Plzeň. Nadýchaného muže r. 1974 jsme po ošetření ponechali na místě. A zhruba čtrnáctiletého chlapce jsme transportovali k dovyšetření na Urgentní příjem FN Plzeň," upřesnila Andrea Divišová z krajské záchranky. 

Hasiči dostali oheň pod kontrolou do deseti minut od příjezdu první jednotky. Pro zhruba 25 lidí z ostatních bytů přistavili evakuační autobus. Na místě se pohybují policisté. Příčinu požáru určí následné vyšetřování. Škody podle odhadu dosáhly na dva miliony korun. „Případ šetří plzeňští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky Požár bytu, evakuace, nadýchání zplodin, vypadl z okna, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár bytu si vyžádal několik zraněných, jeden muž utrpěl vážné popáleniny a úraz po pádu z okna  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.