Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Tři tisíce zdravotních posudků vystavil falešný lékař, který si pronajal ordinaci. Vydělal na tom 1,5 milionu

Falešný lékař vesele ordinoval v pronajaté lékařské ordinaci v Plzni, kde se specializoval na vstupní a periodické zaměstnanecké prohlídky. Muž bez lékařského titulu vystavil během svého úřadování přes tři tisíce posudků. Vydělal na tom přes 1,5 milionu korun.

Podle dosud zjištěných skutečností si pětačtyřicetiletý muž pronajal v roce 2020 prostory ordinace, kde pokračoval v dříve uzavřených smlouvách jeho příbuzné. Měl v úmyslu získat majetkový prospěch.

„Předmětem smluv bylo provádění vstupních a periodických zaměstnaneckých prohlídek. Muž měl vědět, že jeho příbuzná, která ordinaci provozovala, podala žádost o zrušení registrace zdravotnického zařízení a majetková práva převedla na jiného lékaře. I přesto přijímal muž do ordinace nové uchazeče o zaměstnání nebo stávající zaměstnance, kterým následně vyplňoval a potvrzoval pracovně lékařské posudky, které stvrzoval razítkem své příbuzné,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Zmíněné úkony podvodník prováděl i přesto, že nedisponuje a nikdy nedisponoval žádným lékařským titulem. Tímto způsobem vystavil přes tři tisíce posudků, za které celkem vyinkasoval téměř jeden a půl milionu korun. Za to vysloužil obvinění ze spáchání podvodu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky falešný lékař, zdravotní posudky, vstupní prohlídky, zaměstnanecké prohlídky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři tisíce zdravotních posudků vystavil falešný lékař, který si pronajal ordinaci. Vydělal na tom 1,5 milionu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.