Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tři krvelačné feny utekly majiteli, ve dvou obcích zmasakrovaly stáda ovcí

Krvavý masakr způsobila trojice uprchlých psů. Vnikla do ohrady se stádem ovcí a celkem 17 z nich zardousila a roztrhala. Incident se stal ve Chválenicích na jižním Plzeňsku. O chvíli později psi zaútočili na stádo ovcí v další obci.

„Poškozený chovatel zjistil v sobotu kolem půl osmé ráno, že do jeho ohrady vnikli tři psi, kteří tam způsobili pořádnou paseku. Jeden z nich se po takovém „masakru“ unavil a na místě usnul. Ten byl následně odchycen a zajištěn,“ popsala událost mluvčí policie Veronika Hokrová.

Další dva psi zřejmě ještě neměli dost a běželi dále do nedaleké obce Šťáhlavy, kde si jen o půl hodiny později opět vyhledali stádo ovcí v uzavřené ohradě. Také tam vnikli a 10 kusů zardousili a roztrhali. „Všechny psy se podařilo odchytit ve spolupráci s jedním útulkem na Borovnu, kde jsou nyní umístěni. Jedná o tři očipované feny kříženců dosud přesně nezjištěné rasy, které majiteli utekly z okolí Starého Plzence,“ uvedla mluvčí policie.

Poškozeným farmářům vznikla škoda, která je předběžně odhadnuta na více jak 70 tisíc korun. Teď se jedná o tom, zda budou krvelačné feny po jejich incidentu utraceny.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Rychecký

Štítky psi, roztrhané ovce, chovatel, stádo, feny, divocí psi, Plzeňský, policie, pes, ovce, Plzeňský kraj, Chválenice, Šťáhlavy, Borovno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři krvelačné feny utekly majiteli, ve dvou obcích zmasakrovaly stáda ovcí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.